vineri, 20 februarie 2009

Sfaturi pentru mamele care alapteaza

Majoritatea soiurilor de lapte pentru copii nu sunt fabricate din produse biologice curate. Sugarii sunt deci pasibili de-a ingera pesticide sau alte deseuri chimice, care pot provoca suferinte grave: astm, alergii, eczeme... Solutia: lapte de mama si hrana pasata

Sfaturi pentru mamele care alapteaza

• Majoritatea soiurilor de lapte pentru copii nu sunt fabricate din produse biologice curate. Sugarii sunt deci pasibili de-a ingera pesticide sau alte deseuri chimice, care pot provoca suferinte grave: astm, alergii, eczeme... Solutia: lapte de mama si hrana pasata, preparata din alimente curate si proaspete.

• Laptele matern intareste sistemul imunitar al copilului. Pruncii hraniti la san au mai putine probleme gastrice si respiratorii, mai putine eczeme si diabet, in comparatie cu copiii care beau lapte artificial.

• Sindromul mortii subite prin hrana este redus.

• Alaptatul creeaza o legatura privilegiata intre mama si prunc.

• Mamele care alapteaza trebuie sa se hraneasca sanatos si echilibrat. Sunt excluse cafeaua, alcoolul si medicamentele, picanteriile si alimentele care contin aditivi chimici.

• Mancati putin, dar des, pentru a va mentine un bun nivel energetic.

• Odihniti-va cat mai des posibil.

• Beti cel putin doi litri de lapte pe zi, pentru a compensa pierderea de lichid.

• Consultati un medic sau o moasa cu experienta, daca aveti probleme cu alaptatul.

• Alimentele gata preparate pentru copii contin adesea zahar, ceea ce creeaza complicatii pe termen lung. Obezitatea infantila a devenit deja o problema de sanatate. Zaharul favorizeaza cancerul, bolile de ficat, problemele oculare si cutanate, diabetul.

• Aciditatea continuta in sucurile industriale de fructe poate fi daunatoare pentru emailul dintilor copiilor. Sucurile nebiologice contin si urme de pesticide.

Sursa: Formula As

5 comentarii:

  1. foarte interesante informatiile pentru mamele care inca mai alapteaza. noi avem deja un 2 anisori si 3 luni...ce laptic ar trebui sa bem? am tot auzit despre laptele de la piata ca nu e sanatos...dar in comert tot laptele de pasteurizat sa ii dau copilului din asta? ce ma sfatuiti?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu ii dau andreei (are 5 ani) lapte UHT. e mult mai comod pentru ca nu mai trebuie fiert si e cel mai curat, adica nu are atatia microbi cum are laptele luat din piata. Nu stii niciodata cum isi mulge omul vaca...sa ma iertati, dar nu mai am incredere in taranii din ziua de azi, auzi tot felul de povesti... asa, la fabrica macar stii ca e totul igienizat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca voiati sa spuneti "2 l de lichide" pe zi, nu neaparat de lapte :) Sunt cazuri in care laptele consumat de mama irita sistemul digestiv al bebelusului, din pacate. Dar asta se poate observa relativ usor, studiind reactia puiului.
    Lichide inseamna in principiu apa simpla, sucuri de fructe preparate in casa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
    (1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei să vindeci bolile mortale
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) vrei o soție / soț

    RăspundețiȘtergere
  5. Sotul meu s-a intors!!! După 1 an de căsnicie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii și viața mea a fost spulberată. Am vrut să termin, aproape m-am sinucis pentru că ne-a lăsat fără nimic. Am fost rupt emoțional în tot acest timp și viața pare fără sens. Într-o zi fidelă, în timp ce navigam pe internet, am dat peste câteva mărturii despre Dr DAWN. Unii au mărturisit că și-a adus înapoi fostul, alții au mărturisit că restaurează uterul și vindecă afecțiunile cu ierburi. Pe mine m-a interesat mai mult împăcarea cu soțul meu, pe care dr. DAWN a făcut posibilă aducerea soțului meu înapoi în 3 zile. Acum soțul meu s-a întors și de atunci trăim fericiți. Toate mulțumim Dr. DAWN. Aici, las contactul lui pentru toată lumea. Căci are orice fel de provocări,
    E-mail ( dawnacuna314@gmail.com )
    Whatsapp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere