miercuri, 11 februarie 2009

Copiii care locuiesc aproape de scoala au prioritate la inscriere

Scolile din Capitala vor trebui sa inscrie in clasa I cu prioritate copiii care locuiesc in apropierea unitatilor de invatamant, a anuntat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Cei cu domiciliul in afara circumscriptiei scolare vor fi primiti in limita locurilor disponibile.

Potrivit ISMB, inscrierea copiilor in clasa I va incepe miercuri, 11 februarie, si se va realiza pana la data de 1 mai. Data nu are un caracter de termen limita, inscrierile fiind posibile pana la inceputul anului scolar 2009/2010, in functie de solicitarile parintelui sau tutorelui si de locurile disponibile.

Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere la clasa I, fiecare unitate scolara va afisa, pana pe 16 martie, numarul de clase disponibile, in conformitate cu planul de scolarizare, iar saptamanal, situatia inscrierilor in unitatea de invatamant.

Reprezentantii ISMB precizeaza ca este interzisa conditionarea inscrierii in clasa I de sustinerea unor teste, cu exceptia celor prevazute in regulament.

De asemenea, se interzice perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor.

Potrivit proiectului privind planul de scolarizare pentru anul scolar viitor, in Bucuresti vor functiona 524 de clase destinate elevilor din primul an de scoala, in care vor fi disponibile, in total, 13.100 de locuri.
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu