joi, 26 februarie 2009

Senatul scoate din priză calculatoarele pentru elevi

MECI vrea ca elevii să utilizeze calculatoarele cumpărate din bani publici la şcoală, nu acasă

Elevii de liceu care încă mai aşteaptă să primească din partea Ministerului Educaţiei (MECI) calculatoare pe care să le poată utiliza acasă îşi pot pune pofta-n cui. Senatul a respins, ieri, ordonanţa guvernului care asigura fiecărui elev de clasa a IX-a şi a X-a câte un calculator tip desktop destinat studiului la domiciliu. Raportul de respingere întocmit de comisia de învăţământ a fost aprobat cu 50 de voturi pentru şi 19 voturi împotrivă, după ce conducerea MECI i-a invitat pe parlamentari să pună capăt proiectului demarat de fosta guvernare liberală.

„Considerăm mult mai profitabil pentru elevi asigurarea calculatoarelor chiar în sala de clasă, astfel încât toate orele din programă să poată beneficia de aportul lor. Mai amintim că ministerul susţine achiziţionarea de calculatoare care intră în posesia elevilor pentru a fi utilizate acasă, prin programul Euro 200”, a spus secretarul de stat, Oana Badea, afirmând că fostul ministru, Anton Anton, a comunicat printr-o notificare încetarea de drept a contractului, pentru că liderul consorţiului Altex, care trebuia să livreze calculatoarele, nu a constituit garanţia de bună execuţie în termen legal.

Din cei 450.000 de elevi ce urmau să beneficieze de programul MECI, doar 1551 au primit, până în prezent calculatoare, deşi prima tranşă, care a demarat în luna noiembrie avea planificat un număr de 3000 de astfel de aparate. Cheltuirea celor 200 de milioane de euro, implicate în proiect a stârnit, anul trecut, mai multe critici, Ecaterina Andronescu declarându-şi dezaprobarea faţă de iniţiativa predecesorilor săi, imediat după preluarea şefiei învăţământului. Decizia finală în cazul respingerii ordonanţei va fi luată de Camera Deputaţilor. (R.F.)

Sursa: Gandul

Un comentariu:

 1. Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
  (1) Dacă doriți ex-spate.
  (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
  (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
  (4) Vrei să vindeci bolile mortale
  (5) Dacă vreți un copil.
  (6) Vrei să fii bogat.
  (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
  (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
  (9) vrei o soție / soț

  RăspundețiȘtergere