luni, 2 februarie 2009

Mamele de gemeni sau tripleti lupta azi pentru dreptate

Pe 27 ianuarie 2009 Elena Pirnea si Ionela Danciu, mama tripletilor din Aiud care a dat in judecata Directia de Munca si Prestatii Sociale pentru plata indemnizatiei pentru fiecare copil nascut, au organizat marsul de protest de la Intalta Curte de Casatie si Justitie prin care au cerut modificarea HG nr. 1025 /2006 pentru adoptarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, norme care in prezent discrimineaza familiile cu nasteri multiple.

Azi, 2 februarie mamele, sustinute de asociatia T.A.T.A. vor depune la Comisia de Munca si Familie din cadrul Parlamentului Romaniei un proiect de modificare a Ordonantei nr. 148/2005.

Proiectul de lege vine in sprijinul familiilor care au gemeni, tripleti sau cvadrupleti, in asa fel incat fiecare copil sa primeasca 600 de lei indemnizatie de nastere si 200 de lei alocatie. Totodata, proiectul va in vedere si reglementarea situatiei copiilor care se nasc la un an diferenta, in conditiile in care, in prezent, primul copil isi pierde dreptul de a primi alocatia pana la doi ani pentru ca s-a nascut al doilea copil.

In prezent, mamele care nasc gemeni, tripleţi sau cvadrupleţi primesc, lunar, o indemnizatie lunara de 600 de lei pentru toti copiii ai alocatii de crestere in valoare de 200 de lei pentru fiecare copil cu varsta pana la doi ani.

Initiativa Mamelor sustine mamele in incercarea de a face dreptate in aceasta cauza si incurajeaza cititoarele noastre care sunt mame de gemeni, tripleti sau cvadrupleti si care doresc sa fie la curent cu ce se intampla pe aceasta tema, sa ne scrie pe blog sau pe email - initiativa.mamelor@gmail.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu