marți, 3 februarie 2009

60 de cazuri de abuzuri au fost semnalate la Telefonul Copilului, în luna ianuarie

Zeci de copii care sunt abuzaţi sexual, sunt puşi să cerşească sau sunt bătuţi au curajul să pună mâna pe telefon şi să anunţe abuzul. Numai în luna ianuarie au fost înregistrate la "Telefonul Copilului" 60 de cazuri reale, iar numărul celor care au revenit cu un telefon a ajuns la aproape 100.



Cele mai multe cazuri reale de abuzuri asupra copiilor au fost sesizate în Capitală. Pe următorul loc se află Constanţa, apoi judeţele Timiş, Suceava, Prahova, Braşov, Bacău, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Teleorman şi Tulcea. Tipurile de abuz cel mai frecvent semnalate au fost molestarea fizică, abuz emoţional, neglijare, abuz sexual şi cerşetorie.

Mai trebuie spus că mamele au fost printre cele mai curajoase persoane care au sunat la "Telefonul Copilului" pentru a reclama abuzurile. Din păcate tot mamele, potrivit statisticilor, sunt şi cele care-şi abuzează cel mai mult copiii.

Potrivit statisticilor, la "Telefonul Copilului" în 2008 au fost înregistrate peste 3.000 de cazuri confirmate, dar şi de oameni care au sunat de mai multe ori, cu peste 80% mai multe faţă de 2007.

Cei care au probleme pot anunţa abuzurile la numărul de telefon 116111, gratuit in reteaua Romtelecom.

Sursa: Realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu