marți, 10 februarie 2009

Cinci copii din Romania au invins virusul HIV

Cinci copii nascuti de mame seropozitive au toate sansele sa duca o viata normala. Micutii au varste de la cateva luni la 5 ani si au urmat tratament imediat ce s-au nascut. In prezent, viata nu le mai este pusa in pericol, iar virusul nu mai este transmisibil.

"Mamele au fost responsabile si au respectat tratamentul prescris din momentul in care au aflat ca sunt insarcinate. Ca rezultatele sa fie bune, tratamentul trebuie luat in permanenta, la aceleasi ore, fara nici o exceptie", a declarat coordonatorul programului HIV/SIDA in Vrancea, Georgeta Serban, medic-sef al Sectiei contagioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" Focsani.

Conform Gardianul, in judet exista 12 copii cu varste de la cateva luni la 13 ani care s-au nascut din mame infectate cu HIV. Doar in cinci cazuri boala a fost tinuta sub control, iar copiii au fost scosi din evidenta programului destinat bolnavilor seropozitivi.

"In momentul in care analizele au aratat ca acesti copii sunt vindecati, ei au fost scosi din evidenta si duc o viata cat se poate de normala", a spus medicul Georgeta Serban.

In total, la sfarsitul anului trecut, in Vrancea existau 145 de persoane infectate cu virusul HIV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu