joi, 19 februarie 2009

Mamele fara acte le dau batai de cap medicilor

Multe femei care vor sa-si paraseasca copilul se razgandesc

Femeile insarcinate, care nu se prezinta cu actele atunci cand merg sa nasca, sunt luate la intrebari de autoritati. Acestora le este verificata identitatea cu ajutorul Politiei, iar cele care isi dau un nume fals sunt prinse cu minciuna.


„Cand ne vin fara acte, anuntam la 112 dispeceratul de Politie, care preia cazul pentru identificarea persoanei. Ei ne comunica prin telefon apoi daca persoana in cauza este sau nu cea care a declarat. Noi preluam CNP pentru foaia de observatie, iar daca a mintit, ei se ocupa de caz mai departe”, ne-a spus Gabriela timbota, asistenta sefa de la Clinica Bega a Spitalului Judetean.

Medicii de la maternitatile din oras se intalnesc destul de des cu femei insarcinate care vin sa nasca la Urgente si nu au acte, ele neavand domiciliul in Timis, multe dintre acestea spun ca sunt in trecere prin oras. Cu aceste cazuri sunt ceva mai atenti pentru ca ele nu isi dau numele adevarat si este posibil sa isi paraseasca mai apoi copilul. Asistentii sociali si psihologul din maternitate intervin pentru a convinge mama sa-si pastreze nou-nascutul. „Cazurile sociale sunt consiliate si indrumate apoi catre centrele sociale din oras, unde pot sta in conditii decente cu bebelusii lor“, a mai adaugat Gabriela Timbota.

Sursa: Agenda.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu