vineri, 27 februarie 2009

Ecaterina Andronescu vrea să reducă numărul de ore predate în şcoli

Elevii ar putea să stea mai puţin la şcoală şi să parcurgă lecţii mai aerisite, începând cu anul viitor. Anunţul a fost făcut de către ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a spus, ieri, la finalul unei întâlniri cu liderii sindicali, că elevii au în prezent un orar prea încărcat: „Am lucrat pe planurile de învăţământ, pe curriculum, pentru că din păcate aproape în toate specializările numărul de ore este între 33 şi 38 pe săptămână, ceea ce este absolut îngrozitor de mult.

Trebuie să reducem puţin numărul de ore pe săptămână ca să creştem randamentul elevilor şi calitatea învăţământului. Se va reduce şi din materie. Există un proiect care încearcă să regândescă curriculum-ul dintr-unul cu accent pe acumularea de informaţie cum este acum, într-un curriculum care pune accentul pe formarea de competenţe. Este o procedură puţin mai dificilă şi sperăm să o terminăm până la sfârşitul anului şcolar". (R.F.)

Sursa: Gandul.

2 comentarii:

  1. asa cum spuneau si acad.moisil ,prof.phd.mircea h.orasanu ,daca numarul orelor elevilor este prea mare sa li se dea cate ceva de lucru si profesorilor,nu si elevilor ,sau chiar deloc, caci altfel lucrurile se complica si apar ca de obicei situati de alta natura si nesiguranta celor care sunt acum la putere ,dar nu este sigur ,mai incolo;

    RăspundețiȘtergere