luni, 9 februarie 2009

Înscrierea copiilor în clasa I, ar trebui să aibă loc până pe 1 mai, anunţă Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării recomandă părinţilor să îşi înscrie copiii la şcoală pe cât posibil, până la data de 1 mai 2009. În aceste fel, MECI vrea să stabilească cu o mai mare claritate numărul de elevi care vor începe şcoala în septembrie 2009, astfel încât să poată fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru mişcarea personalului didactic.

Data de 1 mai nu are caracter de termen limită, fiind doar o recomandare din partea Ministerului. Inspectoratele şcolare judeţene vor trebui să se asigure că toate unităţile şcolare cunosc arondarea străzilor din fiecare localitate şi vor transmite acestora obligaţia înscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc în apropierea şcolii şi ulterior, în limita locurilor disponibile, a celorlalţi solicitanţi.

Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate şcolară va afişa până la data de 16 martie 2009, numărul de clase disponibil, în conformitate cu planul de şcolarizare, iar săptămânal, situaţia înscrierilor.

În plus, unităţile şcolare vor răspunde în scris şi în timp util tuturor solicitărilor de înscriere depuse de către părinţi. Conform legii, în clasa I se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar, precum şi cei care împlinesc respectiva vârstă până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psiho-somatică este corespunzătoare. De asemenea, „la cererea scrisă a părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali, înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar, va fi amânată cu un an”.
Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu