vineri, 23 ianuarie 2009

Povestea unei Mame


Multumim tuturor mamelor care ne scriu zilnic pe adresa initiativa.mamelor@gmail.com Parerile voastre ne ajuta sa realizam cate probleme au mamele si cate lucruri trebuie sa se schimbe.

Unul dintre mesajele care ne-au impresionat foarte mult este povestea Emiliei Andreea, din Buzau. Andrusca, asa cum o alinta mama ei, este o fetita de numai 1 an si 9 luni care a fost diagnosticata cu retard psihomotor, insa povestea este foarte complicata si trista.

Mama fetitei, Vasilica, ne-a povestit prin ce experiente dureroase a trecut micuta in numai un an si 10 luni de cand s-a nascut:

La nastere a fost un copil aparent normal, cu exceptia faptului ca avea piciorusele aduse in interior. A fost supusa tratamentului cu ghips si problema a fost oarecum rezolvata. Cand fetita a implinit 4 luni a fost suspectata de medicii din Buzau de hidrocefalie (acumulare de lichid cefalorahidian in interiorul creierului care, netratata, poate duce la tulburari neurologice sau chiar la moarte) si sifilis.

Pentru a se afla cu siguranta care este diagnosticul precis, fetita a fost trimisa la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti, unde i s-a stabilit diagnosticul de hidrocefalie interna moderata neevolutiva.

Alte investigatii intreprinse la spitalul nr. 9 au rezultat in diagnosticarea fetitei cu ventriculi dilatati si retard neuropsihomotor. Recuperarea este foarte grea, fetita, la varsta de un an si zece luni abia daca reuseste sa mearga cu sprijin.

Fotografiile pe care le vedeti arata realitatea crunta si dureroasa cu care aceasta fetita se lupta pentru a supravietui. Ceea ce ele nu arata, sunt conditiile modeste pe care mamica Emiliei se straduieste din greu sa i le ofere. Lipsa oricarui sprijin financiar (mamica nu lucreaza fiind nevoita sa stea in permanenta cu micuta) cu exceptia alocatiei copilului si a unui salariu mult prea mic pe care il aduce in casa tatal Emiliei, nu sunt deloc suficiente pentru a creste in conditii normale un copil care are nevoie de ingrijire speciala…

















Noi, mamicile norocoase, am putea ajuta acest copil cu hainute care au ramas mici copiilor nostri, cu jucarii de care ei sau plictisit sau cu lucruri ce ii pot face viata mai usoara (patut, carucior, premergator, etc). Daca sunt printre voi mamici care pot ajuta cat de putin acest copil nevinovat, ne pot scrie aici sau pe e-mailul Initiativei – initiativa.mamelor@gmail.com.

Va multumim in numele Emiliei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu