marți, 20 ianuarie 2009

Doar 4 % dintre mamici au solicitat pana in prezent recalcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului

Aproape 6.000 de persoane, reprezentând patru la sută din numărul total de beneficiari, au solicitat recalcularea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 600 de lei la 85 la sută din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni înainte de naştere, informează, marţi, Ministerul Muncii.

Din datele înregistrate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), raportat la cei 174.300 de beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului care erau în plată la sfârşitul anului trecut, au fost primite la nivelul agenţiilor teritoriale pentru prestaţii sociale aproximativ 12.600 de solicitări noi privind recalcularea sau stabilirea drepturilor de indemnizaţie.

Potrivit MMFPS, 6.600 dintre solicitările noi au fost primite de la primării şi vizează acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului pentru prima dată, iar 5.900 dintre ele sunt pentru recalcularea indemnizaţiei de la 600 de lei la 85 la sută din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni înainte de naştere.

"Până în prezent, doar circa patru la sută dintre persoanele care beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului au solicitat, pe bază de documente, recalcularea indemnizaţiei pentru creşterea copilului", precizează MMFPS.

Persoanele beneficiare ale indemnizaţiei pentru creşterea copilului vor primi, până la recalcularea dreptului, suma de 600 lei. După recalculare, acestea vor primi indemnizaţia rezultată, inclusiv sumele restante reprezentând diferenţele de calcul începând cu luna ianuarie 2009.

La nivelul municipiului Bucureşti, Agenţia pentru prestaţii sociale a municipiului Bucureşti şi-a modificat programul de lucru cu publicul, persoanele care doresc recalcularea indemnizaţiei putând să solicite acest lucru în zilele de luni, miercuri şi joi, între orele 9.00 şi 15.00 sau marţi şi vineri, între orele 14.00 şi 18.00.
Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu