joi, 26 iunie 2008

Pensia alimentara

Alina ne-a semnalat o problema cu care multe mamici de la noi se confrunta: intretinerea copiilor dupa pronuntarea divortului. Iata cateva informatii despre regimul pensiei alimentare. Sper sa va foloseasca

Plata pensiei alimentare (de intretinere) este reglementata de Codul Familiei, Art. 94 precizand cuantumul acesteia:

“Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.

Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau a hotari, incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.

Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.”

Asadar, legea prevede o limita maxima de 25% din venitul net, cu caracter permanent, al celui care datoreaza pensia. Instanta va tine cont la stabilirea cuantumului pensiei alimentare pentru un copil, daca debitorul obligatiei de intretinere mai are sau nu in intretinere minori. Daca acesta mai are un alt copil in intretinerea sa, cuantumul pensiei alimentare va fi redus la aprox. 16%.

Pensia de intetinere se achita lunar, in functie de nevoile copilului. In caz de inflatie, sau de crestere a nevoilor copilului, mama poate introduce actiune pentru majorarea pensiei de intretinere prin care tatal sa fie obligat la plata acesteia proportional cu veniturile lui.

Pensia alimentara va fi platita pana la implinirea varstei de 18 ani, insa in eventualitatea continuarii studiilor, copilul va beneficia de sprijin financiar pana la finalizarea acestora, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

In conformitate cu Codul de Procedura Civila, sumele reprezentand pensie de intretinere se pot executa imediat, nefiind necesara definitivarea (redactarea) hotararii, ci doar pronuntarea ei. Poprirea se face de catre instanta de fond, in functie de modul in care a decurs procesul, de existenta datelor referitoare la locul de munca al parintelui care trebuie sa achite pensia, imediat dupa pronutarea hotararii.

In cazul neachitarii de catre tata a sumelor datorate, mamica trebuie sa apeleze la executorul judecatoresc care va face toate demersurile pentru ca obligatiile de plata sa fie onorate, retroactiv de la data pronuntarii hotararii de catre instantele de judecata abilitate.

In cazul in care parintele este plecat si angajat cu forme legale in strainatate, pentru obtinerea pensiei de intretinere din partea sotului sunt aplicabile dispozitiile Conventiei privind obţinerea pensiei de întreţinere în străinătate, încheiată la New York la 20 iunie 1956 , la care si Romania a aderat (Legea nr.26 din 6 martie 1991).

48 de comentarii:

 1. Dragele mele,

  In primul rand vreau sa va multumesc pentru tot ajutorul pe care ni-l oferiti, pentru toate informatiile care ne sunt de real folos si pentru ca abordati subiecte care ne framanta pe noi, mamele.

  In al doilea rand, as propune o tema pe care, din pacate, am intalnit-o destul de des pe forumuri, si anume violenta domestica. Este un subiect destul de sensibil si care, de cele mai multe ori, este evitat de catre mamicile care trec prin astfel de momente.
  Cred ca Initiativa mamelor ar putea veni in sprijinul multor mamici si copii care indura suferinte de neimaginat pentru ca nu au curaj sau posibilitati sa faca ceva pentru a scapa din aceasta situatie.
  Ar trebui sa ne gandim si la acest subiect si sa incercam sa facem ceva pentru aceste femei. Sunt sigura ca mamele din Initiativa vor lupta pentru drepturile noastre! Pentru asta, va multumesc!

  AnaMaria_Pop

  RăspundețiȘtergere
 2. an ro.este posibil ca un tata are spre crestere si educare un copil an varsta de 13 ani iar de 5 ani primesc odata la 6 luni cate 100 ron.am facut plangere la parchet de 5 luni nici un easpuns /cemi ramane sa ma sinucid an ro./?

  RăspundețiȘtergere
 3. Poate ca asta ar fi cea mai buna solutie....! De ce ai luat copilul in ingrijire daca nu esti in stare sa-l cresti?! Stai in loc de pensiea alimentara? Inseamna ca nu-l iubesti cu adevarat. Munceste ca sa ai posibilitatea sa-l intretii, daca nu da-l mamei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. asta ar trebui sa fie valabila si pentru mama! ca doar nu luati un barbat de sot doar ca sa va aduca bani!!!!Strigati sus si tare EGALITATE!!!!!!!! si pana la urma?Tatal este indreptatit sa ia copilul.Daca mama lua copilul si nu avea bani strigati la ea ca sta in 100?Fiti corecte doamnelor!

   Ștergere
 4. sant divortat de un an de zile si platesc pensie alimentara lunar dar mi se interzice de a-mi vedea copilul si mai grav este ca ancerc sa iau legatura cu el mama acestuia refuza sa-mi dea copilul la telefon iar de vizitat nici atat . nu stiu ce sa mai fac sa pot sa am si eu copilul langa mine deoarece de fiecare data ea fuge cu copilul la rude pentru s nu putea sa-l vad .nu mi se pare normal ca de un an de zile sa platesc pensia alimentara si sa nu am dreptul sa-l vad , unde este dreptatea din justitie an care toti ne punem atata speranta an dreptate .

  RăspundețiȘtergere
 5. cum se poate procedeaza in cazul in care pensia alimentara nu a fost stabilita pe baza unui venit real deoarece tatal nu isi declara veniturile reale,venitul declarat al firmei al carei administrator unic este are profit 0 iar pensia alimentara a fost stabilita la o suma pe care el a propus-o?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am si eu aceeasi problema, cum dovedim venitul...

   Ștergere
 6. As dori sa stiu ce anume trebuie sa fac pentru recalcularea pensiei alimentare pentru copilul meu, Mai are putin si implineste 18 ani si este abia in clasa a 11 - a. Unde ar trebui sa merg si ce acte imi trebuiesc. Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 7. Aş dori să ştiu dacă se poate stabili pensia alimntară pentru minor la venitul mediu pe economie din ţara în care tatăl trăieşte şi munceşte, în condiţiile în care eu nu pot să probez cu înscrisuri în instanţă veniturile acestuia?

  RăspundețiȘtergere
 8. As dori sa stiu cum pot sa introduc actiune pentru majorarea pensiei alimentare, unde anume trebuie sa ma adresez? Mentionez ca in hotararea de divort s-a stabilit sa plateasca pana la varsta de 18 ani dar atunci fiind inca elev am dus adeverinta de elev la locul de munca al fostului sot. Apoi copilul a intrat la facultate si in fiecare an am dus adeverinta de student pe baza careia mi s-a trimis pensia alimentara. Acum i s-a majorat salariul si as vrea sa se majoreze si pensia.
  Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 9. daca parintii nu au divortat,dar unul dintre ei a parasit domiciliul,se poate obtine pensie alimentara?si daca da,care ar fi pasii ce trebuie urmati?

  RăspundețiȘtergere
 10. tatal copilului meu a divortat acum 2 ani i platete penie alimentara de25% la 1 luna dupa ce a divortat eu am nacut o fetita , fetita face luna viitoare 2 ani dar el platete o penie tot de 25% . cum putem face ca a platim 15-16% , trebuie data in judecata mama copilului ? o a primim retanta din urma?

  RăspundețiȘtergere
 11. Sotul meu plateste pensia alimentara de 25% primului copil cu prima concubina.iar eu cu sotul avem un copil de 6 ani si am vrea daca se poate sa i platim primului copil pensia de 16% cum facem?c trebuie facut?

  RăspundețiȘtergere
 12. ce pot sa fac daca mama copilului nu mia platit pensia alimentara de 6 luni???

  RăspundețiȘtergere
 13. buna seara as avea si eu o intrebare:sunt divortata si am o fetita as dori sa o a aduc in italia stiti cumva daca am nevoie de o procura speciala din partea tatalui atata timp cat instanta mi-a dat-o spre crestere si educatie mie?va multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 14. daca copilu este cu handicap pina la citi ani i se plateste pensia alimentara

  RăspundețiȘtergere
 15. Buna ziua
  Cu respect va rog sa ma sfatuiti ce pot face in cazul platii pensiei alimentare pe o perioada in care mama copilului meu a incasat-o necuvenit (adica, copilul are 25 de ani dar este angajat si nu este student: doar plateste la diferite facultati taxa de inscriere in urma carui fapt solicita adeverinta sa faca dovada ca este student).Instanta a decis sistarea pensiei in momentul angajarii fiului meu dar dupa aceea tot instanta a decis in urma depunerilor de catre acesta a adeverintelor ca este student, ca trebuie sa platesc pensie alimentara pentru cat va fi student.
  Pot sa formulez recurs pentru restituirea sumelor necuvenite devreme ce copilul meu nu este student la nici o institutie de invatamant superior?
  Va multumesc foarte mult.
  Viorel S.Ploiesti

  RăspundețiȘtergere
 16. o mama plecata in strainatate care a parasit cei doi copii unul de 13 ani si unul de 4 ani ,instanta a stabilit 200 ron pe luna pensie alim si incredintarea copiilor la tata ,aceasta refuza sa trimita banii ce este de facut o ucid sau o bag in puscarie ? ca mama nu se numeste si curvele isi iubesc copii din flori dar ea ca mama nici arsa in focurile diavolului nu merita

  RăspundețiȘtergere
 17. Buna ziua ..
  sunt divortat de 10 ani de fosta sotie ..trimit lunar 150 dolari .sunt de 10 ani in SUA ..de sarbatori trimit mai mult ..acum est einfuriata ca nu platesc mai mult dar nu imi permit ..am si aici foarte multe cheltuieli si sunt recasatorit ..sotia nu munceste de 2 luni de zile intre timp ea a cumparat un apartament chipurile pentru copil ..si ma obliga sa il paltesc eu ..ce pot sa fac ...salariul meu este 2500 dolari din care 1800 dau la chirie ..curentul pe luna 100 ,plus benzina ,plus.. ..ce pot sa fac ?si aici este greu ..toate se scumpesc in functie de scumpirea benzinei

  RăspundețiȘtergere
 18. AM 2 COPII CE TRBUIE FACUT SA OBTIN PENSIA ALIMENTARA TREBUIE NEAPARAT DE DESCHIS DIVORTU?

  RăspundețiȘtergere
 19. sunt divortata de zece ani am o fetita de 13 ani,ma lupt de 9 ani cu fostul sot pentru pensia alimentara ,l-am dat de 4 ori in judecata pana acum da-ti un sfat va rog cum sa procedez,daca cineva a trecut prin asa ceva.

  RăspundețiȘtergere
 20. am un baiat bolnav de hemofilie,sunt divortata de 3 ani iar tatal lui ni i-a dat pensie de 1 an.el are 3 copii cu 3 neveste.credeti ca am vreo sansa in obtinerea pensiei alimentare?

  RăspundețiȘtergere
 21. am o fetita de 9 ani si mam despartit de concubinul meu in urma cu 6 ani fortata de imprejurari a trebuit sa plec din tara si sa las copilul in grija fostilor socrii el are 3 copii cu 3 femei si la nici unul nu plateste pensie alimentara acum munceste la negru ce credeti exista macar cea mai minima sansa sa obtin pensia??

  RăspundețiȘtergere
 22. Buna ziua. Am o nedumerire privind art.66 lit b, ce reprezinta o forma de invatamint organizat ? Pun aceasta intrebare deoarece am tot vorbit cu diversi avocati, unii spunindu-mi ca o persoana beneficiaza de pensie alimentara doar daca isi continua studiile la o facultate doar cursuri de zi, altii afirmind ca orice tip de invatamint. Multumesc si astept raspunsul dvs. cat mai detaliat.

  RăspundețiȘtergere
 23. Buna ziua. Am o nedumerire privind art.66 lit b, ce reprezinta o forma de invatamint organizat ? Pun aceasta intrebare deoarece am tot vorbit cu diversi avocati, unii spunindu-mi ca o persoana beneficiaza de pensie alimentara doar daca isi continua studiile la o facultate doar cursuri de zi, altii afirmind ca orice tip de invatamint. Multumesc si astept raspunsul dvs. cat mai detaliat.

  RăspundețiȘtergere
 24. BUNA ZIUA.Am o nedumerire privind art.529.platesc o pensie alimentara de 200 lei la 2 copii,acum am al trilea copil din a doua casatorie si am facut sa scada pensia alimentara,de ce nu se ia in considerare ca am al treilea copil pentru ca nu sa micsorat pensia,tot atat a ramas,va rog raspundeti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ti se pare mult 200 lei la 2 copii nemernicule?

   Ștergere
  2. Nemernica si prost educata esti tu feminista pirita.... muieri curve si profituare va casatoriti din dragoste care dureaza o luna si turnati repede un copil, iar dupa o luna va treziti ca vi sa aprins calciile dupa alt barbat si cereti sfaturi de la alte curve mai experimentate interesinduva in primul rind beneficiile tele de divortata cu copil, fara sa tineti cont impactul psihologic asupra unui copil care o sa creasca fara un parinte alaturi pentru simplul fapt ca inca nu tiai trait viata ca femeie (adica un fel de curva sau femeie libera cum se numeste mai nou o curva incognita) voi femeile ati uitat cu desavirsire pacatul evei care trebuie sal duceti in spate, vati dat cu diavolul si vreti sa traiti bine turnind plozi dupa urma carora vreti benefici fara sa tineti cont ca e posibil ca tatal chiar vrea sasi intretina copilul dar nu are nici o posibilitate datorita situatiei care in care se afla. RUSINE, RUSINE, RUSINE POCAITIVA SI CERETI IERTARE INAINTE CA DUMNEZEUSA VA PEDEPSEASCA MAI RAU CA PE EVA

   Ștergere
  3. Felicitari ai dreptate si eu îs patit tot cu o curva deasta

   Ștergere
 25. buna ziua.as dori sa stiu daca fostul sot nu lucreaza cu forme legale adica fara carte de munca mai este sau nu obigat sa trimita pensia copilului?

  RăspundețiȘtergere
 26. buna ziua,
  as dori sa stiu daca pensia alimentara poate fi primita daca nu exista o cerere de divort?? si ce anume ar trebui sa fac ca sa obtin pensia alimentara chiar daca locui impreuna???mentionez ca locuim in Germania, sotul lucreaza cu acte in regula!
  va multumesc mult!!

  RăspundețiȘtergere
 27. buna ziua.va rog sami spuneti daca pot sa cer marirea pensiei alimentara daca sostul sot nu e angajat.eu mai am in intretinere inca o fetita de 2 ani.multumesc

  RăspundețiȘtergere
 28. buna ziua .sotia mea s-a mutat cu copilul la sos satele copiilor unde si lucraza a trecut copilul la ea in intretinere.cauza este situatia financiara si neintelegerile dintre noi.ce se poate intampla pe viitor,ce pericol ma asteapta,daca se v-a mai intoarce

  RăspundețiȘtergere
 29. am un copil rezultat dintr-o relatie si vreau ca tatal sa plateasca pensie alimentara ....copilul fiind recunoscut la vremea nasteri lui
  mentionez ca mai are doi copii in intretinere ....cit va fi pensia alimentara ,procentual vb

  RăspundețiȘtergere
 30. buna ziua am un copil rezultat dintr-o relatie are 6 ani si ii poarta numele tatalui ei nu ia platit pensie alimentara pt ca nu lam dat in judecata deoarece aveam nevoie se semnatur lui pt a iesi din tara cu fetita.In momentul de fata sunt plecata cu fetita din tara,asi dori sa stiu daca il dau in judecata am sanse sa primesc pensie alimentara pt fetita.Va rog sa-mi raspunde-ti.

  RăspundețiȘtergere
 31. Buna ziua! As dori sa stiu daca pot cerere marirea pensiei alimentare numai in judetul unde am incheiat casatoria si sentinta di divorz ori por sa cer si in lata parte s-au alta tara? si cum se procedeaza..
  multumesc frumos

  RăspundețiȘtergere
 32. Buna ziua! Ma numesc Mihaela am divortat in 2003 si prin hotarare judecatoreasca mi s-a incredintat fetita (minora),fostul sot este obligat sa plateasca pensia alimentara, dar din 2010 nu am mai primit nici un ban.Am depus mai multe plangeri la circa de politie 15,dar cei de acolo au tinut dosarul timp de 3 ani, in clipa cand m-am dus si am insistat mi s-a spus ca dosarul este la parchetul de pe langa judecatoria 4,de aproape 1an.Mentionez ca eu am dat detalii de adresa si locul de munca.Nu stiu ce sa fac, unde sa ma duc sa mi se rezolve si mie, din cate vad eu in Romania te plimbi cu o hotarare judecatoreasca pana creste copilu si cel care de drept trebuie sa plateasca scapa.Astept cu nerabdare un raspuns.Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 33. Buna seara,

  Am citit articolul si nu este specificat cum si cand primeste pensia alimentara parintele care are custodia copilului/oopiilor din momentul in care s-a dat o hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului/lor.Am doi copii minori si instanta a dat o hotarare definitiva de increditarea a copiilor din 13 decembrie 2013 si pana in prezent nu am primit pensia alimentara care trebuie sa o plateasca retroactiv incepand cu luna mai 2013 asa cum reiese din hotarare.Va rog sa-mi spuneti cat trebuie sa atept ”bunavointa” tatal copiilor de a executa horararea?
  Dupa cat timp daca nu executa de bunavoie pot sa apelez la un executor?
  Va multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 34. buna ziua....am o fetita de 1an si jumatate.am trait cu un barbat in concubinaj din care a reiesit copilul.lam dat in judecata pentru pensie alimentara si acum vreau sa stiu daca pot obtine custidia fetitei.va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 35. Daca doriti informatii despre pensia alimentara intrati pe: http://www.pensie.ro/pensia-alimentara/

  RăspundețiȘtergere
 36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 37. una ziua, sotul meu are un copil ,tin sa mentionez ca el avea 17 ani ,iar ea avea 21 atunci cand ea a ramas insarcinata..acum dupa ce sa nascut copilul sotul meu nu a vrut sa.l recunoasca pe motiv ca nu crede ca este al lui .fosta la dat in judecata si a ramas sa.i plateasca pensia alimentara si cheltuielile de judecata ,si cezariana ,,sotul meu i-a platit pe fiecare luna cate 200 de lei ,insa el nu are un venit ,adica nu are un loc de munca ,bani acestia ii plateste cu ajutorul parintiilor ..acum fosta l-a dat iar in judecata pe motiv ca nu i.am platit pensia alimentara pe luna iunie.el ia trimis bani insa au ajuns la inceputul lunii iulie..ce se poate intampla ..va rog frumos sa.mi raspundeti .va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 38. buna ziua in urma cu 5 ani judecatoria a hotarat ca copilasul meu de 2 ani si 11 luni sa ramana in grija tatalui deoarece eu am fost nevoita sa merg in strainatate pt a reusi sa mentin toate cheltuielile si pentru a putea sa i ofer copilului nostru ceea ce eu nu am avut ca si copil.in timpul in care nu am fost in tara am trimis parintilor mei in fiecare saptamana in jur de 70- 100 de euro si nu intrebati sau sa glumiti cum si de unde banii astia!!! lucram de dimineata de la ora 8 pana la 4:30 in hotel camerista,mergeam acasa ma schimbam,mancam si la ora 7 intram la internet cafe curatenie ,faceam cafele,spalam vase pana la ora 4 dimineata asa am lucrat timp de 7 luni ca sa fiu sigura ca voi reusii sa platesc facturile,avocatul si cel mai important sa ii pot oferii copilului tot ce are nevoie..tin sa mentionez ca in perioada in care am stat la parintii mei cu copilul nostru acesta nu a contribuit pt copil cu absolut nimic. ajunsi in judecatorie pt incredintarea copilului am platit avocatul 800 de euro si am tinut legatura cu acesta foarte des prin telefon. mama mea a mers cu toate hartiile de la western union la avocat ca acesta sa le adauge la dosar pt a se dovedi ca imi intretin copilul chiar daca nu pot fi langa el.acesta ia dat mamei hartiile inapoi si a zis ca nu e nevoie de asa ceva. am sunat si am intrebat pe domnul avocat daca este nevoie sa vin in tara pentru procesul copilului si daca este nevoie sa trimit acte sau orice altceva iar raspunsurile acestuia au fost; stai linistita draga mea ca copilul va ramane la tine nu te ingrijora si asa mai departe,pana cand mama ma sunat si mia zis ca postarita satului ia adus acea citatie ca sa plateasca acel timbru pentru incredintarea copilului dupa 3 zile aceasta primind plicul dupa care ma sunat imediat. a fost prea tarziu,acesta a bagat recurs el neavand un servici nemuncind ,are probleme cu alcoolul si stand in casa noastra in care el si politistii satului mau dat pe mine si pe copil afara si in proces acesta a mentionat ca am abandonat domiciliul nici de cum ca ma amenintat in fata politiei ca imi ia gatul daca eu raman cu copilul acolo!! el a dat mita avocatului meu 20 de milioane si acesta a pledat cazul in favoarea lui.a ramas sa ii platesc pensie alimentara dar refuz sa io trimit acestuia asa ca am decis sa ii pun banutii copilului pe card. la varsta de 18 ani copilul sa poata sa foloseasca acesti bani pentru studii sii ceea ce are nevoie!! eu mam recasatorit si acum mai am o fetita de 4 ani ce as mai putea face mai pot face recurs sa pot sa imi iau baietelul? tin sa mentione ca de 5 ani acesta mia taiat orice legatura cu copilul nici la zilele mari nu imi da voie sa vb cu copilul nostru. nici la parintii mei nu il lasa doar ce reusesc ei pentru cateva min sa vb cu copilasul cand vine de la scoala . copilul intreaba mereu pe parintii mei cand vine mami sa ma ia k nu vreau sa mai stau k el. astept raspunsuri va rog frumos!!

  RăspundețiȘtergere
 39. Buna ziua numele meu este nakisha Vreau sa va alaturati tuturor sa-i multumesc acestui om pentru restaurarea casei mele cu ex-sotia mea care ma arunca pentru o alta femeie timp de 5 ani. La inceput nu am crezut niciodata ca DR OGGUGU va fi capabil sa ma ajute sa-mi castig inapoi EX-SUGARUL de la cealalta femeie, ci pentru ca inca mai iubesc si am nevoie de el in viata mea. Lucrez si urmez instructiunea DR OGUDUGU si ma surprinde ca dupa 3 Zilele petrecerii vrajii și colaborarea cu DR OGUDUGU, Ex-HUSBAND-ul meu mi-a cerut să-i cer iertare și să uit tot ce mi-a făcut pentru că încă mă iubește ... acum eu și soțul meu ne întoarcem împreună și suntem foarte fericit cu noua noastra viata ... toate datorita DR OGUDUGU pentru marea munca pe care a facut-o pentru mine .. Promit sa imi impartasesc intotdeauna munca sa buna intregii lumi largi si daca vreun corp este acolo trecand prin orice relatie dificultati ar trebui contactați-l prin e-mail: drogudugusolutionspell@gmail.com sau whatsapp +2349097050691
  De asemenea, se specializează pe următoarele probleme
  (1) Dacă doriți ex-spate.
  (2) dacă aveți întotdeauna vise rele.
  (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
  (4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
  (5) Dacă vreți un copil.
  (6) Vrei să fii bogat.
  (7) Vrei să îți ceri soțul / soția să fie
  al tău pentru totdeauna.
  (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
  (9) Îngrijire de plante.
   contactați DR OGUDUGU prin e-mailul său pentru o soluție totală drogudugusolutionspell@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 40. Saluto a tutti che sta leggendo il mio commento, tutto il ringraziamento va a GREAT MUTABA per aiutarmi a ripristinare la mia felicità, sono stato sposato con mio marito e siamo stati bene e felici. è venuto in un esteso che mio marito che ama e mi prende cura, non ha nemmeno il tempo necessario, fino a quando ho scoperto che stava avendo una relazione con un'altra donna nel suo posto di lavoro, cerco di fermarlo, tutti il mio sforzo è stato invano improvvisamente mi divorziò e andò per la donna. lui mi vive con tre dei nostri figli, piangono tutto il giorno, ero in dolore e dolore e stavo cercando aiuto. ho letto un commento su come questo grande spell caster chiamato GREAT MUTABA ha aiutato una signora a portare suo marito a casa dopo 45 anni di rottura, e ho anche visto tanti commenti su come GREAT MUTABA aiutare le persone con il suo amore e la riunione incantesimo. così ho deciso di contattarlo e spiegare il mio problema, ha fatto un incantesimo d'amore che fa di mio marito tornare a me ei nostri figli e non pensare mai alla donna nel suo posto di lavoro di nuovo. questo uomo è Dio inviato per ripristinare la rottura del cuore e riunire i rapporti. può il Signore essere la tua forza e continuare ad usarti per salvare la relazione tra persone. e se stai passando per qualsiasi problema, contattalo per aiuto nella sua email; greatmutaba@gmail.com o greatmutaba@yahoo.com, ti prometto che metterà un sorriso sul tuo viso e ti farà sentire felice. buona fortuna si può anche chiamare o WHATSAPP via lui;+2348054681416

  RăspundețiȘtergere
 41. Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
  (1) Dacă doriți ex-spate.
  (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
  (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
  (4) Vrei să vindeci bolile mortale
  (5) Dacă vreți un copil.
  (6) Vrei să fii bogat.
  (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
  (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
  (9) vrei o soție / soț

  RăspundețiȘtergere
 42. Buna ziua .si eu am o problema cu pensia alimentara am hotărârea din 2009 dar fostul soț fuge de la o firmă la alta chiar si in strainatate ca sa nu dea nimic la copil ce este de facut.Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 43. Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea după ce doctorul ODUMODU mi-a adus soțul care sa separat de mine pentru un an bun. Am ALENNA după numele din ROMÂNIA. Chiar dacă am guri peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului ODUMODU pentru ajutorul său asupra vieții mele. Soțul meu sa separat cu mine de un an și am fost în dureri și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când am vrut să spun doctorul ODUMODU. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore, până când inima mea va bate încă pentru el. Am crezut în el și a pregătit o vrajă pentru mine și soțul meu mi-a sunat exact când doctorul ODUMODU a spus. El a pledat și a spus că are nevoie de mine înapoi și acum trăim fericit din nou în ultimele 9 luni. Toți cei de acolo care citesc articolul meu care are nevoie de ajutor ar trebui să-l contacteze ... Email: drodumodusolutions@gmail.com

  RăspundețiȘtergere