joi, 5 iunie 2008

De ziua copilului

Initiativa Mamelor a incercat sa ajute cativa copii mai putin norocosi si a dat start-ul campaniei Dulce-n dar. Asa am numit-o noi, cele cateva mamici din Bucuresti, membre ale Initiativei. Daca gasiti un nume mai bun, scrieti-ne. Este o campanie a tuturor mamelor, deci poate purta numele pe care vi-l doriti.

De ce aceasta campanie? Am vrut ca si copiii fara parinti sa simta ca e ziua lor si se pare ca am fost in asentimentul multor mamici (si nu numai). Astfel, mamicile din Timisoara, Craiova, Pitesti, Constanta si Bucuresti au donat personal de 1 iunie dulciuri copiilor din orfelinatele si centrele de plasament din aceste orase. Vom reveni curand cu fotografii trimise de mamicile generoase.

Acţiunea de 1 iunie are menirea de a incuraja toti oamenii obisnuiti din tara sa se implice in cat mai multe activitati in beneficiul mamelor si al copiilor. Speram ca aceasta campanie sa demonstreze forta solidaritatii mamelor si sa le motiveze pe acestea sa iasa din anonimat a declarat, intr-un mesaj adresat presei nationale, Teodora Sofronie, Presedinte Initiativa mamelor.


In cadrul aceleiasi campanii, membrele initiativei noastre au vizitat, cu ocazia zilei de 1 iunie, Clinica de Pediatrie a Spitalului Fundeni, Sectia de Hemato-oncopediatrie. Initiativa mamelor a facut aici o prima donatie care a avut ca scop utilarea bucatariei pentru bebelusi si a salii de mese, incepand astfel un parteneriat de lunga durata pentru sustinerea sectiei de oncopediatrie de la Fundeni.
Initiativa mamelor si medicii de la Clinica de Pediatrie a Spitalului Fundeni, Sectia de Hematooncopediatrie. Gazdele noastre si ale celor cativa jurnalisti prezenti au fost Manager-ul General al Spitalului Fundeni Dr. Constantin Nicolae Popa si seful sectiei de Pediatrie, Prof Dr. Constantin Ariton.

Suma totala a acestei prime donatii este de 12 500 RON. Din aceasta suma au fost achizitionate obiecte de uz casnic: frigidere, aragazuri, aparate de aer conditionat dar si un dispozitiv de sterilizare a biberoanelor de sticlă. Cu aceste obiecte urmeaza sa fie utilate bucataria pentru bebelusi precum si sala de mese a copiilor internati la sectia de oncopediatrie Fundeni.
Vom reveni cat de curand cu fotografii imediat ce amenajarea celor doua incaperi va fi finalizata.

Ziua de 1 iunie a fost una vesela pentru micutii internati la Fundeni, incantati de jucariile pe care am reusit la sa cumparam, pe langa donatia propriu-zisa, cu ajutorul partenerilor nostri.

Copii au desfacut jucariile in prezenta noastra si a celor catorva jurnalisti care au acceptat invitatia noastra. S-au jucat indelung si credem ca le-a placut surpriza noastra. A fost o incantare sa-i vedem jucandu-se si bucurandu-se.
Este uimitor cat de mult poate conta un gest, oricat de mic.



Aceasta actiune a fost posibila datorita donatiei in valoare de 12500 RON pe care Initiativa Mamelor a obtinut-o de la Dr. Oetker Romania. Jucariile pentru camera de joaca a micutilor au fost donate de catre angajatii agentiei de comunicare cu ajutorul careia am organizat aceasta actiune.

Ne bucuram enorm ca ideea noastra a gasit sustinatori si ca s-a putut materializa. Am dat de niste oameni sufletisti si de companii deschise care au dovedit ca stiu sa se implice. Asa am reusit sa strangem aceasta prima donatie si sa oferim micutilor de la sectia de oncopediatrie o sala de mese si o bucatarie noi, un mediu mai bun pentru tratament si jucarii pentru 1 iunie. Cu siguranta nu ne vom opri aici. Vrem sa-i ajutam in continuare pe acesti copii si sa sprijinim eforturile zilnice ale unui personal extrem de dedicat cum este cel de la Sectia de Hemato-oncopediatrie a Spitalului Fundeni. Domnul doctor Ariton (seful sectiei de Pediatrie) este extrem de deschis iar personalul de aici impresionant. Reusesc sa faca minuni in fiecare zi cu resurse extrem de limitate. Au nevoie de ajutorul nostru si incurajam pe toata lumea sa le faca celor de la Fundeni o vizita. Vor fi impresionati si vor dori sa-i ajute, iar sprijinul lor va insemna mai multe vieti salvate. Este extrem de important sa fim solidari si sa facem lucruri concrete pentru cei din jurul nostru. Acesta este mesajul Initiativei Mamelor. (Teodora Sofronie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu