luni, 26 mai 2008

Indemnizatia mamelor

Ne preocupa, dupa cum stiti, tot ceea ce este legat de felul in care mamele traiesc la noi in tara. Asa cum multe dintre voi, mamele, ne-ati semnalat, problema indemnizatiei primite dupa nastere este una dintre primele preocupari ale unei mame in Romania. Initiativa mamelor a fost invitata in studioul stirilor Realitatea TV pentru a comenta decizia prin care Cristina Ilina a primit despagubiri pentru faptul ca a fost nevoita sa se intoarca la munca dupa cateva luni de la nastere pentru a-si putea intretine copilul. Puteti citi mai multe despre acest caz aici si puteti urmari pozitia luata in acel moment de Initiativa Mamelor la Realitatea TV.

O mamica ne-a marturisit de curand prin email (la initiativa.mamelor@gmail.com) preocuparea ei in legatura cu legea mamelor (legea indemnizatiei maternale) despre care nu se mai auzea nimic. Ne-a rugat sa repunem acest subiect pe agenda publica. Vom incerca sa promovam aceasta tema - si multe altele - ori-de-cate-ori vom avea ocazia.

Pana atunci, va semnalam un nou articol aparut pe acest subiect. Potrivit acestuia, un nou proiect de lege, aflat din 17 mai in dezbatere in Camera Deputatilor, prevede o indemnizatie de 85% din salariu mamelor contribuabile si o indeminzatie fixa de 600 RON celor care nu au contribuit la bugetul asigurarilor sociale. Initiativa legislativa doreste sa repare discriminarile facute mamelor care au salarii mai mari si care erau obligate sa se întoarca cât mai repede la munca dar si sa elimine discriminarile dintre mamele contribuabile si cele care nu au lucrat minim un an undeva sau cele care nu au cotizatla bugetul asigurarilor sociale.

Este de vazut cat din aceasta initiativa este doar o miscare electorala si, mai ales, daca bugetul de stat va suporta o lege atat de generoasa. Sa speram! Noi va vom tine la curent daca aflam ceva!

UPDATE: citeste toate articolele despre indemnizatia mamelor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu