miercuri, 21 mai 2008

Ce am facut pana acum

Am lansat ideea unui Partid al mamelor
Initiativa Mamelor a iesit pentru prima data oficial la rampa in martie anul acesta cand a anuntat intentia de a constitui un partid politic: Partidul Mamelor. Tot atunci a inceput si strangerea de semnaturi care sa sprijine aceasta idee. Prima actiune a avut loc in cartierul Militari din Bucuresti, in zona fostei intreprinderi Apaca. Inceputul a fost promitator: pe o vreme friguroasa si neprietenoasa actiunilor in aer liber am reusit sa srangem peste 300 de semnaturi in doar 4 ore. Tot atunci am atras si atentia presei, mai multe televiziuni si publicatii find prezente la locul strangerii se semnaturi pentru a ne intervieva si pentru a ne cere detalii.
Teodora Sofronie si Floarea Enache intervievate de Realitatea TV
Teodora Sofronie si una dintre simpatizante
Floarea Enache convinge si viitoarele mamici
Chiar si barbatii au semnat pentru Initiativa mamelor
Ilona Vasile strangand semnaturi de sustinere
In acest moment actiunea de strangere de semnaturi continua in intreaga tara. Pentru a putea inregistra Partidul mamelor este nevoie de 25.000 de semnaturi in minim 18 municipii.

Am promovat temele importante pentru mame in presa
Initiativa Mamelor a comunicat cu presa iar jurnalistii au raspuns pozitiv invitatiilor noastre. Mass-media din Romania ne-a sustinut in efortul de strangere de semnaturi si speram ca am reusit sa convingem ca Initiativa noastra este cat se poate de serioasa.
Ne bucuram ca ne-au oferit expunere si le multumim chiar si acelora care au crezut ca initiativa noastra este doar o gluma prezentand-o ca atare. Ceea ce este important pentru noi este faptul ca mesajul nostru a fost auzit si ca din martie primim constant semne de apreciere si de sustinere din partea mamicilor din Romania. Multumim presei pentru aceasta sustinere.
Mai jos puteti consulta o parte dintre articolele si reportajele care au aparut despre Initiativa Mamelor si ideea partidului.
Libertatea 27 martie 2008
Romania Libera 27 martie 2008
Cotidianul 28 martie 2008
Atac 27 martie 2008
Am participat la o serie de emisiuni si ne-am spus punctul de vedere cu privire la chestiuni de extrema importanta pentru mame: indemnizatia pentru cresterea copilului, violenta in scoli, problemele sociale ale mamelor.
Ilona si Dora invitate la Teo


Teodora Sofronie despre indemnizatia pentru cresterea copilului in studioul Realitatea TV


Si cum problemele noastre nu sunt niciodata suficient aduse in atentie vom continua sa promovam subiecte de importanta pentru mame.

Le multumim tuturor celor care ne-au spus parerea lor fie prin email fie semnand petitia pentru infiintarea Partidului Mamelor. Va stam la dispozitie in continuare la adresa initiativa.mamelor@gmail.com si aici pe blog.

Am inceput sa ne organizam
Pregatim infiintarea unei asociatii care sa ne ajute sa ne desfasuram activitatea intr-o maniera organizata si cu sanse mai mari de reusita. In acest moment, Initiativa Mamelor lucreaza la statutul si structura viitoarei organizatii dedicate mamelor si luptei pentru imbunatatirea vietii acestora. Va asteptam cu propuneri de teme si proiecte pe care le vom include cu bucurie in lista de obiective ale organizatiei. Fiecare idee si fiecare mama, indiferent de orasul unde locuieste, este bine-venita in Initiativa Mamelor. Ne dorim o asociatie activa in cat mai multe orase si deschisa cu totul la sugestiile si propunerile mamelor din Romania. Va asteptam cu comentarii aici pe blog, precum si la adresa de email: initiativa.mamelor@gmail.com

2 comentarii:

  1. As veni eu cu o propunere de temma care ar merita dezbatuta...sprijinul acordat de societate mamicilor care tocmai au iesit dintr-un divort,si au in grija 1,2 sau chiar mai multi copii. Aceste femei au nevoie de asistenta si de atentie speciala. Au nevoie de legi care sa le apere. Poate putem facem ceva in privinta asta..
    Mamicilor, veniti cu opinii si pareri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Alina, Multumim pentru sugestie! Intr-adevar, tema propusa de tine este foarte importanta si delicata. Divortul este ceva traumatizant pentru o mama si pentru copiii sai, cu atat mai mult cu cat situatia financiara se inrautateste. Cu siguranta ca mamicile trebuie sa aiba acces la informare pentru a sti ce trebuie sa faca si ce masuri de precautie sa isi ia in cazul in care trec printr-un divort.

    RăspundețiȘtergere