miercuri, 21 mai 2008

Care sunt temele care ne intereseaza

Initiativa mamelor este un grup de mame care comunica intre ele si vor sa se organizeze pentru a-si schimba un pic viata. Temele pe care le vom sustine deriva din viata noastra de zi cu zi, din problemele cotidiene ale categoriei pe care o reprezentam.

Dorim sa le reprezentam cu adevarat pe mame. A fi mama e o slujba cu norma intreaga si de cele mai multe ori mamele au si o slujba din care fac bani ca sa intretina copiii si familia. E foarte greu sa fii mama in Romania si peste tot pe unde vorbim, mamele se plang si ne povestesc anumite situatii care ne ingrijoreaza.

Este foarte greu sa fii mama in Romania si avem nevoie de solidaritate, avem nevoie sa ne organizam.

Cea mai mare problema este ca, desi exista niste legi si niste institutii care se ocupa teoretic de problemele mamelor, in realitate, in viata de zi cu zi, exista sute de mii de mame care nu-si primesc drepturile, care nu sunt constiente de drepturile care li se cuvin, care nu sunt sprijinite in situatii dificile. Exemplele sunt foarte multe si fiecare mama stie la randul ei multe (de la cunoscuti si prieteni si din experienta proprie).

Cine sunt aceste mame? Sunt mame singure care nu au cu ce sa-si creasca copiii, sunt mame care au muncit mult si primesc o indemnizatie mica dupa nastere, sunt femei discriminate la locul de munca atunci cand se decid sa devina mame, sunt mame batute, violentate, abuzate nevoite sa ramana alaturi de sot de dragul copiilor, de frica de a-si pierde casa si de a ramane fara sprijin, sunt mame umilite care se degradeaza fara consiliere psihologica, sunt mame care trebuie sa se intoarca la munca la o luna de la nastere, sunt mame care nu-si cunosc drepturile si nu mai pot lupta, sunt mame care nu au bani de avocati si pierd procese de divort, pierd copiii si casa, sunt mame demoralizate, fara sprijin, fara consiliere, etc.

Vrem sa le ajutam pe aceste mame, cu experinta noastra, cu sfaturi, cu solutii la problemele lor si chiar cu propuneri de legi. Le vom ajuta fie si prin simpla promovare a temelor cele mai urgente pentru mame.

Suntem mame diferite cu experiente diverse si comunicand putem sa ne sprijinim intre noi pentru a merge mai departe si pentru a trai mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu