marți, 3 martie 2009

Vaccinul pentru cancerul de col uterin, in atentia Comisiei Europene

Comitetul pentru medicamente de uz uman al Agentiei Europene a Medicamentului a trimis Comisiei Europene un raport privind cazul a doua fete din Spania vaccinate cu Gardasil impotriva cancerului de col uterin, care dupa imunizare au avut convulsii repetate, prelungite si pierderea cunostintei, informeaza Mediafax.

Pe baza datelor actuale, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMEA a concluzionat ca este putin probabil ca aceste cazuri sa fie legate de vaccinarea cu Gardasil si ca beneficiile medicamentului continua sa depaseasca riscurile. In acest context, CHMP recomanda continuarea vaccinarii cu Gardasil in conformitate cu programele nationale de vaccinare din statele membre.

Ambele fete au fost vaccinate cu aceeasi serie de Gardasil, simptomele aparand la scurt timp dupa vaccinare. In prezent, starea acestora s-a imbunatatit.

In 9 februarie, ca urmare a celor doua cazuri si ca masura de precautie, autoritatea de sanatate publica din Spania a dispus incetarea vaccinarii cu seria de Gardasil implicata. La scurt timp, si autoritatile din Italia au oprit vaccinarea cu aceasta serie. O zi mai tarziu, distributia intregii serii de Gardasil a fost oprita.

CHMP si Grupul de lucru de farmacovigilenta (PhVWP) evalueaza in continuare aceasta situatie. Detinatorului autorizatiei de punere pe piata (DAPP) i s-a solicitat sa furnizeze o analiza completa a seriei, precum si informatii ulterioare despre reactiile adverse ale vaccinului, orice alte cazuri similare si modul in care se poate stabili o legatura intre Gardasil si cazurile aparute in Spania.

Dupa evaluarea tuturor datelor disponibile, CHMP va stabili actiunile necesare. Medicamentul Gardasil al companiei Sanofi Pasteur MSD SNC este un vaccin destinat prevenirii cancerului de col uterin si al altor boli precanceroase produse de papilomavirusul uman (HPV). Medicamentul Gardasil este autorizat in Uniunea Europeana (UE) din luna septembrie 2006.

In actiunea sa de monitorizare continua a medicamentelor, in ianuarie 2009, CHMP a recomandat actualizarea datelor despre Gardasil, in vederea sustinerii informatiei despre lesin ca reactie adversa a vaccinarii, precizand ca uneori este insotita de miscari tonico-clonice (miscari asemanatoare convulsiilor).

Opinia CHMP a fost inaintata Comisiei Europene in vederea adoptarii unei decizii aplicabile in toate statele membre ale Uniunii Europene.

Seria incriminata a fost distribuita si in Franta, Olanda, Italia si Germania. Cu toate acestea, in Germania si Olanda seria respectiva nu a fost utilizata pana in prezent. Pe piata romaneasca se gasesc doua vaccinuri, Cervarix si Gardasil, comercializat in Romania sub numele Silgard.

Sursa: Hotnews.ro

2 comentarii:

  1. iar in SUA porneste investigatia legaturii intre Gardasil / Silgard si degenerarile neuromotorii ( in special ALS - in romana SLA).

    in UK cervarix este sub tirul parintilor dupa ce 1340 de eleve au avut efecte adverse.
    - in engleza : http://www.dailymail.co.uk/health/article-1160516/Paralysis-epilepsy-blurred-vision-1-300-girls-reaction-cervical-cancer-vaccine.html

    http://health.usnews.com/blogs/on-women/2009/3/20/cdc-takes-closer-look-at-gardasil-and-paralysis.html?loomia_ow=t10:sa:a41:g29:r8:c0.026071:b23581448&s_cid=loomia:gardasil-side-effects-parents-seek-answers.htm

    http://www.americanchronicle.com/articles/view/87464

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
    (1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei să vindeci bolile mortale
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) vrei o soție / soț

    RăspundețiȘtergere